Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/4/2014, η διπλή πορεία στις Δυτικές συνοικίες της Αθήνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

[Η πρώτη πορεία στο Λοιμωδών]


[Η δεύτερη πορεία από το Σκαραμαγκά "Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων παίδων" - Συναντήσαμε αγανακτισμένους γονείς με την μεταφορά των παιδιών τους σε άλλο χώρο. Μας είπαν "Ορισμένα παιδιά που μεταφέρθηκαν από το Θεραπευτήριο του Σκαραμαγκά σε άλλους χώρους δύσκολα προσαρμόστηκαν και παρουσίασαν σοβαρές διαταραχές".]
 
[Στην Ιερά Οδό και στο Χαϊδάρι]





ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/4/2014, η διπλή πορεία στις Δυτικές συνοικίες της Αθήνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Παρά την επιτυχημένη κινητοποίηση της προηγούμενης εβδομάδας που ανάγκασε τον Υπουργό Προ.Πο. να εξαγγείλει την αναστολή των εργασιών μέχρι τις εκλογές, δεν υπήρξε εφησυχασμός. Τα δύο νέα στρατόπεδα δεν άνοιξαν, αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ξαναλειτουργήσει το νοσοκομείο που εξυπηρετούσε τους ήδη βεβαρημένους από την κρίση κατοίκους της περιοχής και μέχρι να κλείσουν όλα τα ντροπιαστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Οι δύο πορείες ξεκίνησαν, συμβολικά, από τους δύο προοριζόμενους για κέντρα κράτησης χώρους. Μία από το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) που πέρασε μέσα από τους κεντρικούς δρόμους του Χαϊδαρίου και μία, μηχανοκίνητη, από την πύλη του ΨΝΑ – Δαφνί προς τις κτηριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ όπου στεγάζεται το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων παίδων και επιστροφή από Λεωφόρο Καβάλας. Οι πορείες συναντήθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου (Παλατάκι). Η εκδήλωση έκλεισε με δωρεάν φαγητό από την κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος».


Στη διοργάνωση συμμετείχαν: το «συντονιστικό φορέων και συλλογικοτήτων Δυτικής Αθήνας», η δομή αλληλεγγύης «Αλληλεγγύη στο Δυτικά», Η δημοτική κίνηση Αιγάλεω «Ρήγμα στα Δυτικά», η Β’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η Δημοτικοπολιτική κίνηση Αγίας Βαρβάρας «Αριστερή κίνηση – Αντιθέσεις», η «Κίνηση Αντίστασης και Πάλης (ΚΑΠΑ)», η «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό (ΚΑΡ) Δυτικών», η δημοτική κίνηση Χαϊδαρίου «Πολίτες σε δράση – Οικολόγοι Πράσινοι», το αντιφασιστικό μέτωπο «Χαϊδάρι αντιφασιστικό ΜΠΛΟΚ15», η κατάληψη «ΙΣΤΟΣ», η δημοτική κίνηση Αιγάλεω «Ανάπλαση», η κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος», ο σύλλογος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, η ΚΕΕΡΦΑ Αιγάλεω Χαϊδαρίου Αγίας Βαρβάρας, οι Ενεργοί πολίτες Περιστερίου και όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Δυτικής Αθήνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου