Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αντιδικτατορική Αντιφασιστική Εκδήλωση Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, 7:30μ.μ. στο Χαϊδάρι | ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | Στη συζήτηση συμμετέχει ο Μάκης Μπαλαούρας από το αντιδικτατορικό κίνημα


Αντιδικτατορική Αντιφασιστική Εκδήλωση

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, 7:30μ.μ. στο Χαϊδάρι

Με αφορμή τις Ππανευρωπαϊκές αντιφασιστικές δράσεις (8 & 9 Νοέμβρη) για την παγκόσμια ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού (Νύχτα των κρυστάλλων) καθώς και την Ημέρα του Πολυτεχνείου το «ΧΑΪΔΑΡΙ αντιφασιστικό ΜΠΛΟΚ15» διοργανώνει Αντιδικτατορική Αντιφασιστική Εκδήλωση την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, ώρα 7:30μ.μ. στη Στέγη Πολιτισμού (πρώην ΝΕΛΕ), Κολοκοτρώνη 36 (500 μέτρα από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αγία Μαρίνα)

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
1. Την προβολή της ταινίας/ντοκιμαντέρ «ΜΕΓΑΡΑ», των Γιώργου Τσεμπερόπουλου και Σάκη Μανιάτη (διάρκεια 70’)
2. Συζήτηση – Θα συμμετέχει ο Μάκης Μπαλαούρας, στέλεχος του αντιδικτατορικού κινήματος, για τη δράση του βασανίστηκε, στρατεύτηκε και δικάστηκε στη γνωστή ως «Δίκη των 11».
3. Αντιδικτατορικά – Αντιφασιστικά τραγούδια.

Στο δρόμο της εξέγερσης του Νοέμβρη :
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες του «Κομπάνι Συρίας» (Ρούχα, παπούτσια, όσπρια, υπνόσακους (sleeping bags), κουβέρτες).
------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ

Σύντομο βιογραφικό: Υπήρξε στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Για τη δράση του στρατεύτηκε και δικάστηκε στη γνωστή ως «Δίκη των 11». Φυλακίστηκε και βασανίστηκε στην Ασφάλεια και στο ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Τον Φεβρουάριο του 1973 οι εφημερίδες της εποχής και το περιοδικό «Επίκαιρα» δημοσιεύουν τις φωτογραφίες ορισμένων εκ των 11 φοιτητών που συμμετείχαν στην πρώτη κατάληψη του Πολυτεχνείου και συνελήφθησαν από την Αστυνομία μετά την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ένας εξ αυτών, ο φοιτητής Μάκης Μπαλαούρας, εμφανίζεται στις φωτογραφίες άγρια κακοποιημένος με εκδορές στο πρόσωπο και με μαυρισμένα μάτια.

Η επίσημη εξήγηση που δίνει τότε η Αστυνομία στις ερωτήσεις των «ενοχλητικών» δημοσιογράφων είναι ότι αυτός δεν κακοποιήθηκε αλλά έπεσε από τις σκάλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου